donderdag 22 september 2011

PATD

Melomaan, een melomaan is een hartstochtelijk muziekliefhebber, een muziekfanaat, Dat klopt wel. Vanuit mijn vroege jeugd ben ik altijd veel met muziek bezig geweest, al speel ik zelf geen enkele noot. Wel pogngen gedaan tot gitaarspelen maar dat liet ik uiteindelijk maar liever aan anderen over.

Toch... de eerste 4 jaren na de geboorte van mijn jongste dochter luisterde ik vrijwel geen muziek. Is bijna niet voor te stellen maar toch is het zo. Ze raakte helemaal van slag wanneer ik muziek op had staan, driftbuien en huilen en en geloof me dat was inclusief allerhande kinderliedjes dus was het vaak stil in huis.
Alleen... bij de klanken van de klassieke muziek van haar vader werd ze rustig maar ook traantjes erna en dan maar weer af die muziek (tot grote opluchting van mij).

Omslag kwam toen ze naar de basisschool ging en nu, 13 jaar oud, is ze muziek echt leren leuk te vinden. Haar lievelingsband is Panic At The Disco, gehoord bij mijn oudste dochter die naast deze groep tegenwoordig ook Porcupine Tree, Muse en het gros van de emorock opzet.

PATD klinkt hier dus geregeld nog in huis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten