woensdag 29 augustus 2012

Lp-hoezen van toen in de omgeving van nu

 

Geweldige site waar lp-hoezen van toen in de omgeving van nu zijn geplaatst door Bob Egan.  

http://www.3fm.nl/nieuws/detail/353654/Albumhoezen-op-hun-oorspronkelijke-locatie 

New Yorker Bob Egan heeft de ultieme website gemaakt voor muziekfreaks die van weetjes houden en van plan zijn om een bezoekje te brengen aan New York. Bob omschrijft zichzelf als ‘pop culture detective’ en heeft het tot zijn missie gemaakt om de exacte locaties in zijn stad te achterhalen waar beroemde gebeurtenissen uit de popcultuur hebben plaatsgevonden. Zijn bevindingen verzamelt hij op zijn site Pop Spots.

LP-hoezen van toen in de omgeving van nu
Die gebeurtenissen kunnen van alles zijn, van de plek waar beroemde beelden van Bob Dylan zijn gefilmd tot en met het hotel waar een bekend liedjes is geschreven. Maar de meeste tijd is Bob bezig met het uitpluizen waar de foto's op iconische LP-hoezen gemaakt zijn. Als hij helemaal zeker weet dat hij de juiste plek te pakken heeft, gaat hij gewapend met een fototoestel op pad om de hoes van de LP in z'n 'natuurlijke omgeving' te fotograferen.
Bob heeft o.a. de locatie achterhaald van The Who's soundtrack van de docu The Kids Are Alright uit 1979, van meerdere Billie Joel-albums zijn een hoesfoto van Simon & Garfunkel is getraceerd. Je vindt alle achterhaalde locaties op Bobs site, inclusief de verhalen achter de zoektocht.
Bob heeft er nog veel meer in petto, van o.a. The Ramones, KISS en The Beastie Boys. Die foto's en locaties heeft hij alvast online gezet, de verhalen erbij volgen nog belooft Bob.

Onderstaand een voorbeeld, meer hier: http://www.popspotsnyc.com/forthcoming_new_york/

The Velvet Underground - Live at Max's Kansas City - 1972 - Location: 213 Park Avenue South, east side between 17th and 18th Street, New York.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten