dinsdag 29 maart 2016

Holland - Hans Brinker Symphony

Holland is een Nederlandse supergroep die in 1971 een hitje had met de Hans Brinker Symphony. Het is nummer is gecomponeerd door Fred Haayen naar de wijs van het kinderliedje De uil zat in de olmen. Op de B-kant staat The Silvervleet, een bewerking van De Zilvervloot van J.J. Viotta. A- en B-kant zijn geproduceerd door Haayen en Cees Schrama.


De supergroep bestond uit leden van succesvolle Nederpopgroepen uit de jaren 70, zoals de Sandy Coast, de Golden Earring, Ekseption, The Shoes, Dizzy Man's Band en Earth & Fire. Het waren onder anderen: Barry Hay, Chris Koers, Gerard Koerts, George Kooymans, Cesar Zuiderwijk en Rein van den Broek. De groep werd begeleid door een blazersensemble en een achtergrondkoor bestaande uit onder anderen Jerney Kaagman, Anita Meyer, Patricia Paay en Yvonne Paay. Hoewel dus een samenwerkingsverband van verschillende groepen is de invloed van de Golden Earring sterk aanwezig.
Er is een opname van regisseur Bob van Rooyen afkomstig van Beat Behind The Dikes; een voor de Duitse televisie gemaakt programma. De musici staan op 13 kunstmatige eilandjes en spelen de Hans Brinker Symphony, een typisch nederpop nummer dat een variatie is op het kinderliedje 'De uil zat in de olmen'.

Gegevens single:

  • A-kant: Hans Brinker Symphony (trad. bew: Fred Haayen).
  • B-kant: The Silverfleet (J.J. Viotta, Jan Pieter Heije, bew: Cees Schrama en Fred Haayen.
bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Holland_%28supergroep%29


Geen opmerkingen:

Een reactie posten